Més de 6.300 persones han visitat fins a aquesta hora Orígens, que aquesta tarda ha rebut la
visita del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.
El guanyador del 3r Concurs Nacional de Botifarra Catalana ha estat Antoni Vigo Pubill de la
cansaladeria xarcuteria Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya.
La 12a edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que
enguany ha tingut com a eix temàtic la cuina catalana, coincidint amb la nominació de
Catalunya com a Regió Mundial de Gastronomia 2025, ha tancat portes aquest diumenge al
Recinte Firal d’Olot amb una excel·lent valoració per part de l’organització i dels promotors ja
que ha estat marcada per la constant afluència de públic i l’alta satisfacció dels productors i
dels ponents que hi han participat.
Aquest any més de 6.300 persones han passat fins a les 6h de la tarda per la fira, els mateixos
que l’edició passada a aquesta mateixa hora. Pel que fa als tiquets de tast també s’ha igualat
la xifra de la passada edició, amb 53.500 tiquets venuts. Així mateix, i com cada any, els
productors presents a Orígens, que ocupaven una seixantena d’ estands, han mostrat una
gran satisfacció no sols perquè la fira els serveix per presentar i promocionar els seus
productes sinó també pel volum de vendes ja que molts d’ells han esgotat el producte. La
despesa mitjana per visitant, segons les enquestes realitzades ha estat de prop de 50€
consolidant les dades de l’anterior edició.
A primera hora de la tarda ha visitat Orígens el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i
Alimentació, Òscar Ordeig, acompanyat de la comitiva encapçalada per l’alcalde d’Olot.
Josep Berga; i la resta d’autoritats que han pogut saludar als productors presents a la fira.
Per l’Aula de Cuina han passat Borja Sierra (Granja Elena, L’Hospitalet de Llobregat)
juntament amb Òscar Gómez (escriptor gastronòmic); Paula Marquès i Quim Marquès
(Santa Magdalena, Barcelona); Javi Martínez (Castell de Peralada*, Peralada); Marc Ribas (La
Taverna del Ciri, Terrassa) i Joan Juncà i Adrià Juncà (Ca l’Enric*, Vall de Bianya), que ha fet
la sessió de cloenda.
L’Aula de Tast ha acollit un tast d’aliments del Pirineu amb Encantaran, Xolís d’Adons,
Lagrimus, Cerveses Refu, Licors Moliné i Mas la Riera; un dels embotits guanyadors del de
llonganisses i botifarres guanyadores dels Campionats Nacionals 2024 a càrrec de la
Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn; un de productes ecològics i
saludables amb 3 Vessanes, Nous El Soler, Sambucus, La Dotzena i La Figuera i un tast a cegues de productes del segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, que també ha
comptat amb l’assistència de la diputada Imma Muñoz.
També ha tingut lloc l’entrega de premis del 3r Concurs de Botifarra Catalana organitzat
juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. Ahir s’hi van
presentar un total de 27 botifarres de 15 comarques catalanes i la botifarra guanyadora ha
estat l’elaborada per Antoni Vigo Pubill de la cansaladeria xarcuteria Antiga Casa Jaume de
Bellver de Cerdanya; el segon premi ha estat per a Dani i Toni Molist Mas de la cansaladeria
Molist de Manlleu i les tres mencions especials del jurat han estat per a les elaborades per
Francesc Maynau Cabezas de la carnisseria xarcuteria Laura de l’Estartit; la d’Àlex Jordan
Montané de l’empresa Carns i Elaborats Cerdanya de La Seu d’Urgell i per a Agustí Vives
Padrisa de la cansaladeria xarcuteria Cal Vives de Moià.