En el seu desè aniversari la fira ha arribat als 54.000 tiquets de tast.
La guanyadora del 1r Concurs Nacional de Botifarra Catalana ha estat Yolanda Preseguer Blanco de la cansaladeria La Perla, de La Garriga
_
La 10a edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, ha tancat portes aquest diumenge al Recinte Firal d’Olot amb una excel·lent valoració per part de l’organització i dels promotors. La celebració de l’aniversari ha estat marcada per la constant afluència de públic i l’alta satisfacció dels productors.
Aquest any més de 6.500 persones han passat per la fira al llarg d’aquest cap de setmana. Pel que fa als tiquets de tast també s’han incrementat de manera notable ja que s’han venut un total de 54.000 (2% més que l’edició 2021). Així mateix, i com cada any, els més de 60 productors presents a Orígens han mostrat una gran satisfacció pel volum de vendes ja que molts han esgotat el producte. La despesa mitjana per visitant, segons les enquestes realitzades ha estat de 50€, consolidant les dades de l’anterior edició.
En referència als visitants cal destacar els nombrosos professionals que, un any més, han volgut assistir a Orígens per conèixer els productes de qualitat de la mà dels propis productors i les novetats que s’hi presenten, a banda d’establir relacions comercials. Tots ells han valorat molt positivament la diversitat de productes exposats i especialment la presència de producte ecològic.
Pel que fa a la procedència, un 70% han estat de fora de la Garrotxa, especialment de Barcelona, Osona i el Maresme; i una dada també remarcable és que durant aquest cap de setmana l’ocupació als allotjaments d’Olot ha estat un 7% més alta respecte al 2021, arribant gairebé al 90% d’ocupació durant la nit del dissabte.
En aquests 10 anys, Orígens ha incrementat exponencialment les seves xifres demostrant així la bona salut de la fira i refermant l’aposta de l’Ajuntament d’Olot per un esdeveniment imprescindible per al sector dels petits productors catalans.
Des de la primera edició han passat un total de 61.000 visitants, i s’han venut 391.800 tiquets. En aquests 10 anys, a Orígens hi han exposat 620 productors, i hi han participat més de 120 cuiners (50 estrelles Michelin entre tots els anys).
Aquest diumenge el programa d’activitats ha comptat amb les sessions de cuina en directe a càrrec de Gerard Xifra (La Quinta Justa, Olot – Associació d’Hostalatge de la Garrotxa); Sylvia Oussedik; Isma Prados; Marc Ribas (La Brutal, Girona); i Quim Casellas (Casamar*, Llafranc) amb Toni Izquierdo que han fet la cloenda d’aquesta edició tan especial.
També a l’Aula de Cuina ha tingut lloc l’entrega de premis del 1r Concurs Nacional de Botifarra Catalana, organitzat conjuntament amb la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn en col·laboració amb la Gastroteca.cat. Ahir s’hi van presentar 25 botifarres de 18 comarques catalanes i la botifarra guanyadora ha estat l’elaborada per Yolanda Preseguer Blanco de la cansaladeria La Perla, de La Garriga; i les tres mencions especials del jurat han estat per a les elaborades per Antoni Vigo Pubill de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya; Josep Terradellas Delgar de Can Cerilles de Manlleu; i Enric Rosell Gili de Ca l’Estevet de l’Ordal.
També a l’Aula de Cuina ha tingut lloc l’entrega de premis del 1r Concurs Nacional de Botifarra Catalana, organitzat conjuntament amb la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn en col·laboració amb la Gastroteca.cat. Ahir s’hi van presentar 25 botifarres de 18 comarques catalanes i la botifarra guanyadora ha estat l’elaborada per Yolanda Preseguer Blanco de la cansaladeria La Perla, de La Garriga; i les tres mencions especials del jurat han estat per a les elaborades per Antoni Vigo Pubill de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya; Josep Terradellas Delgar de Can Cerilles de Manlleu; i Enric Rosell Gili de Ca l’Estevet de l’Ordal.
L’Aula de Tast ha acollit els tastos de les botifarres catalanes guanyadores del 1r Concurs de Botifarra Catalana, un tast amb productes de Girona Excel·lent i per últim un de molt especial, el tast dels 10 anys, amb productes i productors que han format part de la llarga història d’Orígens.
Tant els tastos com les sessions de l’Aula de Cuina han omplert l’aforament disponible.