RECEPTA

Colifor amb praliné d’avellanes

Gonzalo Rivière i Luca Marongiu, Zero Patatero.
Per al praliné

Ingredients

50 gr. d’avellana
10 gr. d’oli suau

Elaboració

Torrar les avellanes en un forn a 180 graus i processar directament, encara calentes, a la Thermomix, amb oli suau fins que quedi una textura completament llisa.

Per les flors de coliflor

Ingredients

150 gr. de coliflor

Elaboració

Amb un ganivet petit tallarem unes flors de la mida d’una moneda de 20 cèntims, seguint la forma mateixa de la coliflor.
Escaldarem les flors en abundant aigua salada per pocs segons, assegurant-nos de refredar-lo ràpidament en aigua i gel.
Escórrer i reservar.
Reservar tots els retalls per la crema de coliflor.

Per la crema de coliflor

Ingredients

150 gr. de tall de coliflor i retalls
140 gr. de ceba picada
10 gr. d’all
60 ml. d’oli de confitar els alls

Elaboració

Primer sofregir la ceba i l’all en 10 ml. d’oli d’all, sense que agafin res de color.
Seguidament afegir el tall de la coliflor tallat el més fi possible i cobrim amb aigua.
Deixar cuinar fins que la coliflor estigui completament desfeta.
Passar a la thermomix emulsionant amb la resta de l’oli d’all.

Per l'emplatat

Ingredients

Flors
Crema de coliflor
Praliné
Pa d’all
Llima

Elaboració

En una paella saltejarem les flors amb oli d’all a foc moderat, per tal d’assegurar-nos de donar color i acabar la seva cocció al mateix temps.
Al plat de servei posarem una base de crema de coliflor.
Un cop fet en un bol, afegir les flors de coliflor amb el praliné d’avellanes, i posar al damunt de la crema.
Acabem el plat amb una mica de pa d’all i ratlladura de llima.