RECEPTA
Colifor amb praliné d’avellanes
Gonzalo Rivière i Luca Marongiu, Zero Patatero.
Ingredients
50 gr. d’avellana
10 gr. d’oli suau
Elaboració
Torrar les avellanes en un forn a 180 graus i processar directament, encara calentes, a la Thermomix, amb oli suau fins que quedi una textura completament llisa.
Ingredients
150 gr. de coliflor
Elaboració
Amb un ganivet petit tallarem unes flors de la mida d’una moneda de 20 cèntims, seguint la forma mateixa de la coliflor.
Escaldarem les flors en abundant aigua salada per pocs segons, assegurant-nos de refredar-lo ràpidament en aigua i gel.
Escórrer i reservar.
Reservar tots els retalls per la crema de coliflor.
Ingredients
150 gr. de tall de coliflor i retalls
140 gr. de ceba picada
10 gr. d’all
60 ml. d’oli de confitar els alls
Elaboració
Primer sofregir la ceba i l’all en 10 ml. d’oli d’all, sense que agafin res de color.
Seguidament afegir el tall de la coliflor tallat el més fi possible i cobrim amb aigua.
Deixar cuinar fins que la coliflor estigui completament desfeta.
Passar a la thermomix emulsionant amb la resta de l’oli d’all.
Ingredients
Flors
Crema de coliflor
Praliné
Pa d’all
Llima
Elaboració
En una paella saltejarem les flors amb oli d’all a foc moderat, per tal d’assegurar-nos de donar color i acabar la seva cocció al mateix temps.
Al plat de servei posarem una base de crema de coliflor.
Un cop fet en un bol, afegir les flors de coliflor amb el praliné d’avellanes, i posar al damunt de la crema.
Acabem el plat amb una mica de pa d’all i ratlladura de llima.