RECEPTA
Pèsol del Maresme, sepioneta, botifarra negra i tòfona
Ferran Pont, Quinze Ous, Les Preses
Ingredients
(4 persones)
200 g pèsol del Maresme
150 g sepioneta petita de costa
100 g botifarra negra de pagès
Tòfona
Germinat de pèsol (opcional)
Oli
Sal
Elaboració
Primerament tallarem la botifarra a daus petits d’uns 0,5 cm, a continuació saltejarem les tavelles del pèsol o les marcarem a la brasa i les liquarem. Traurem la ploma i la boca de les sepionetes i les macarem 2 minuts per cada costat amb molt poc oli. Retirem les sepionetes i a la mateixa paella afegim el liquat de tavella i el pèsol i ho courem durant 2 minuts.
Emplatat
Emplatem en un recipient el pèsol escaldat, després hi posem la sepioneta i, per acabar, decorem amb daus de botifarra negra i làmines de tòfona. També es pot fer servir per decorar el germinat de pèsol.