RECEPTA
BLINI DE BLAT DE MORO ESCAIRAT, BOLETS I FORMATGE GOLANY
Carme Picas, El Ginjoler, l’Hort del Rector.
Ingredients
(6 persones)
200 gr. de blat de moro tendre al vapor
50 gr. de sèmola de blat de moro escairat de l’Escairador
200 gr. de brou de verdures
2 ous
30 gr. de llet fresca
100 gr. de ceba tendra
50 gr. de blat de moro escairat bullit
Sal
Elaboració
Preparar la sèmola bullint-la en el brou de verdures 5-6 minuts. Reposar 10 minuts.
Trinxar el blat de moro escairat i la ceba amb el ganivet, i afegir-ho a la mescla.
Barrejar la resta d’ingredients, reposar 30 minuts i ja podem començar a coure els blinis en una paella antiadherent en un fil d’oli d’oliva.
Ingredients
200 gr. de blat de moro escairat de l’Escairador, remullat una nit.
1 ceba
1 pastanaga
1⁄2 porro
1 branca d’api
Elaboració
Bullir el blat de moro en abundant aigua amb les hortalisses. Posar a punt de sal i deixar-lo refredar en l’aigua.
Ingredients
200 gr. de formatge Golany de la Balda
100 gr. de nata
200 gr. de llet fresca
Elaboració
Tallar el formatge a daus i posar-ho amb els altres ingredients a la thermomix. Treballar-ho a 60 graus uns 12 minuts.
Colar-ho i posar-ho al sifó petit amb una càrrega.
Servir els blinis acabats de fer amb els bolets saltejats amb el blat de moro escairat.
Al moment de servir, posar l’escuma de Golany.